Dlaczego warto wprowadzić możliwość pakowania niezjedzonych potraw na wynos?
Pakowanie jedzenia na wynos to nie tylko korzyści dla klienta, który zapłacił za cały posiłek, ale również dla samego przedsiębiorcy. Przede wszystkim w ten sposób unikasz zapychania kosza resztkami niezjedzonych potraw, które będzie trzeba zutylizować, co wiąże się z dodatkowymi kosztami. Pakowanie niezjedzonych potraw na wynos pozwala zyskać w oczach klienta, który z pewnością doceni to, że będzie mógł część obiadu zjeść w domu przed telewizorem. Jest to również świetna reklama dla Twojej firmy.
W jakie opakowania jednorazowe najlepiej pakować jedzenie na wynos?
Aby móc bezpiecznie zapakować jedzenie na wynos, konieczne jest posiadanie kilku pojemników jednorazowych o różnych wymiarach i o różnym przeznaczeniu. Jeżeli ich nie masz, to zapakowanie jedzenia na wynos robi się sporym wyzwaniem. Oferta opakowań dla gastronomii na wynos jest bardzo szeroka, dlatego bez problemu dostosujesz odpowiednie naczynia jednorazowe do rodzaju serwowanych dań.
Coraz więcej osób zwraca uwagę na kwestie ochrony środowiska. Jeżeli chcesz zaistnieć w świadomości odbiorców jako marka proekologiczna, koniecznie postaw na ekologiczne opakowania jednorazowe, które są biodegradowalne i bezpieczne dla środowiska naturalnego. Wśród oferty ekologicznych pojemników na żywność na szczególną uwagę zasługują te wykonane z papieru oraz z pulpy trzciny cukrowej (bagassy). Ekologiczne naczynia z pulpy trzciny cukrowej stanowią świetną alternatywę dla plastiku . Są wytrzymałe i dostępne w wielu rozmiarach.
Wśród ekologicznych pojemników jednorazowych na wynos największą popularnością cieszą się miski z włókna bagassa, pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej (tzw. menuboxy), w które można zapakować nawet cały obiad oraz ekologiczne pojemniki na zupy, doskonale utrzymujące temperaturę potraw płynnych. Warto pomyśleć również o jednorazowych torbach papierowych, w których można wygodnie przenieść pożywienie.
Dlaczego warto pakować jedzenie na wynos do jednorazowych pojemników ekologicznych?
Oprócz tego, że ekologiczne opakowania na wynos są bezpieczne dla środowiska naturalnego, posiadają również wiele innych zalet. Przede wszystkim ekologiczne naczynia na wynos to zdrowa forma przechowywania posiłku, bez obaw o szkodliwe substancje zawarte w pojemnikach. Plastik może wchodzić w reakcje z daniem – dzieje się tak zwłaszcza pod wpływem wysokiej temperatury. Problem ten nie dotyczy materiałów ekologicznych. Papierowe pudełka na żywność, podobnie jak te z pulpy trzciny cukrowej, produkowane są w wielu rozmiarach, przez co nadają się do różnych potraw. Są trwałe, nie przemakają, a wiele z nich można zastosować również w kuchence mikrofalowej. Nie rozpadają się pod wpływem wilgoci i nie przeciekają, dzięki czemu można ich także używać do dań płynnych, takich jak zupy. Ich solidność pozwala w łatwy sposób przetransportować posiłki do klientów. Materiał biodegradowalny można po użyciu wyrzucić bez obaw o czystość środowiska naturalnego. Opakowania z papieru, kartonu czy resztek roślin są również bardzo estetyczne.
Więcej na temat ekologicznych opakowań jednorazowych przeczytasz w artykule: Opakowania ekologiczne – dlaczego warto zainwestować?
Pakowanie jedzenia na wynos w pojemniki jednorazowe a promocja restauracji
Wykorzystując jednorazowe pojemniki na żywność, strategia Twojej firmy zostanie wzmocniona. Nie tylko zrobisz pozytywne wrażenia na gościach, wychodząc naprzeciw im oczekiwaniom, ale również będą oni chętnie do Ciebie wracać. Klient, który opuści Twój lokal z torbą papierową, zrobi Ci darmową reklamę. Ponadto ludzie, wiedząc że zapakujesz im niezjedzone danie, nie będą bali się zamawiać więcej. W ten sposób tworzysz także kulturę kupowania na wynos – zwiększasz szansę na to, że klient, nie mając pomysłu na obiad, wybierze właśnie Twoją restaurację i zamówi swoją ulubioną potrawę na wynos. Warto komunikować klientowi możliwość zapakowania jedzenia na wynos, co z pewnością spowoduje zamówienie większej ilości jedzenia. Informację o tym możesz powiesić w widocznym miejscu, np. na drzwiach restauracji lub przy barze. Goście poczują w ten sposób, że ich pieniądze nie są marnowane.
Gdzie kupić opakowania jednorazowe na wynos do gastronomii?
Wybierając opakowania jednorazowe do gastronomii, warto zwrócić uwagę na to, aby sięgać po produkty pochodzące od sprawdzonych producentów, które są opatrzone odpowiednimi certyfikatami. Naczynia z atestem bezpośredniego kontaktu z żywnością są bezpieczne dla ludzi, a potrawy pod wpływem kontaktu z pojemnikiem nie zmieniają swojego smaku ani zapachu. Żywność serwowana w takich opakowaniach jest świeża, bezpieczna, utrzymuje długo walory smakowe oraz zapachowe, a same naczynia jednorazowe są bardzo estetyczne i praktyczne.
Szeroki wybór opakowań jednorazowych dla gastronomii na wynos, które spełniają wyżej opisane kryteria, znajdziesz na sklepie Ale Opakowania.
Chcesz uraczyć swoich gości posiłkami nawet po opuszczeniu lokalu?
Zaopatrz swój punkt gastronomiczny w uniwersalne opakowania jednorazowe na wynos
Chcesz uraczyć swoich gości posiłkami nawet po opuszczeniu lokalu? Zaopatrz swój punkt gastronomiczny w uniwersalne opakowania jednorazowe na wynos.
Zadzwoń: 577-607-500, Odwiedź stronę: Kontakt